1. PH VRIJEDNOST

2. TRAJNO KLORIRANJE

Jedna od važnih komponenti kod održavanje vode je 0pH - vrijednost. On nam zadaje da li će voda reagirati kiselinski ili bazno. Voda u bazenu bi trebala imati vrijednost pH minusa između 7,2 i 7,4, te bi se trebala kontrolirati jedan do dva puta sedmično.
Koje posljedice ima pogrešno podešena pH - vrijednost?
Voda reagira na fuge i metale, a rezultat toga je korozija. Nadražuju se koža i oči. Svi znamo taj neugodan osjećaj npr. kao kada nam sapun dođe u dodir sa očima. Osim toga pogrešno podešena pH - vrijednost, negativno utječe na dezinfekcijske osobine Klor proizvoda.

Pošto se voda bazene stalno prlja stranim tvarima kod modernog načina održavanja vode neizbježno je dodavanje učinkovitih sredstava za dezinfekciju. Strane tvari kao što su znoj, prašina ostaci kozmetike sa najboljim filter uređajem teško je odstraniti.
Te tvari pružaju izvanredne uvjete za stvaranje gljivica, virusa i bakterija. Zato bi u Vašem bazenu uvijek trebalo biti klora. Za konstantno doziranje najbolje je upotrebljavati sporo rastapajući Chlor Tab 200. One se u vremenskom periodu od dvije sedmice postepeno otapaju i oslabađaju svoje sastojke. U otvorenom bazenu koncentracija klora trebala bi biti 0,5 - 1,0 ppm, a kod zatvorenog bazena 0,3 - 0,6 ppm.

3. JAKO - ŠOK KLORIRANJE

4. UNIŠTAVANJE ALGI

Pogotovo u ljetnim mjesecima ili kod temperature vode >24°C brže se gubi ravnoteža dezifekcije i rasta organskih materija (algi, klica, itd). Kritičnu situaciju ćete vrlo lako prepoznati po mutnoj vodi ili promjeni boje vode.

Ciljano šok kloriranje može Vam spasiti vodu. Pri tome se jako visoka koncentracija klora brzo rastapa u bazenu. Za taj postupak najbolje je koristiti proizvode npr. Quick Chlor Tab 20 ili Quick Chlor Granulat. Kod stvaranja algi dobro je kao dodatak koristiti Algenex Schaumfrei.

Često korištenje bazena, kiša i visoke temperature potpomažu nastajanje i rast algi. Pošto alge postaju otporne, na klor se pored podešavanja pH - vrijednosti i dodaje još i Algenex Schaumfrei.
Ovo sredstvo specijalno razvijeno za to, ne nadražuje kožu i oči, a omogućava brzo i učinkovito uništavanje algi. Kod ponovnog punjenja bazena u proljeće preporučujemo da bazen najprije poprskate sa Algenex Schaumfrei i pustite da se malo osuši. Za vrijeme korištenja bazena bi se trebalo sedmično vodi dodavati i Algenex Schaumfrei. Pošto ovo sredstvo ni pri jako velikoj koncentraciji ne pjeni pogodno je i za bazene koji imaju protustrujni uređaj.

5. FLOKACIJA (CVJETANJE)

6. METODA SA KISIKOM

Flokacija spriječava i otklanja mutnost kod vode, čiji su uzroci mikroorganizmi, organske tvari i mineralni elementi koji su toliko mali da bi se mogli filtrirati pješčanim filterom.
Taj postupak je u stvari sakupljanje tih sitnih tvari u obliku cvijeta. Istovremeno se na filter postavlja tanki sloj koji omogućuje još finiju
filtraciju. Povratnim ispiranjem filtera te zaostale tvari se ispiru u kanal. Time zamućivanje vode spada u prošlost.

Pored provjerenih metoda sa klorom za privatne bazene postoje još i zamjenski proizvodi. Kod Clearline Start i Clearline fluessig se dezinfekcija vode zasniva na bazi metode sa kisikom. Posebno je pogodan za one koji su alergični na klor jer nije osjetjiv za kožu i nema mirisa jer nudi aktivan kisik. Pogodan je i za vanjske i unutarnje bazene. Za tačno i optimalno doziranje preporučuje se korištenje uređaja za doziranje Clearline DOS SL 2 privat.

7. ČIŠĆENJE RUBA BAZENA

8. PREZIMLJAVANJE

Radi utjecaja okoline se na rubu Vašeg bazena često stvaraju onečistoće, kamenac itd. Te nečistoće ćete vrlo jednostavno odstraniti sa Swim Tech Gel Randreiniger. Ispustiti malo vode najbolje nakon što se očistili filter zaprljana mjesta obraditi sa Gel Randreiniger.

Preporučujemo Vam prezimljavanje Vašeg bazena u napunjenom stanju. Dodajte na različita mjesta Vašeg bazena Swim Ueberwinterung. To Vam znatno olakšava proljetno čišćenje Vašeg bazena. Pažnja: Prije mraza nivo vode u bazenu spustiti ispod ulaznih dizna i Skimmera. Isprazniti sve cijevi i vodove, te postaviti stiropor u bazen radi pritiska leda.

Početna | Naš tim | Održavanje bazena | Reference | Kontakt
Zastupnik
bazenske
tehnike
All rights reserved - A Group Bazeni
Powered by: WebStudio

TRETMAN VODE